Christian (13) treedt op voor mensen in nood

30 augustus 2024 15:01

“Na de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië vond ik het heel verdrietig dat er voor de slachtoffers geen eten of drinken was, en dat kinderen hun familie kwijt waren. Daarom gaf ik benefietconcerten”, vertelt de jonge, getalenteerde pianist Christian Gilissen uit Berlicum.

Eén van die benefietconcerten was voor ZOA, waarvoor hij optrad in dorpshuis de Moerkoal in Middelrode. De opbrengst was maar liefst 700 euro! 

Het talent van Christian is niet ongemerkt gebleven. Hij heeft vijf internationale prijzen en een plekje op het conservatorium gekregen. Zo won hij onlangs de eerste prijs op een concours in het Musikverein in Wenen. Toch is hij heel bescheiden daaronder. Zo gaf hij – om ervaring voor een groot publiek op te doen – vorig jaar op zijn twaalfde zestig gratis concerten in diverse verzorgingstehuizen. Zijn plannen voor de toekomst? “Dat ik een goed mens ben en blijf en zoveel mogelijk mensen kan helpen, zoals mijn ouders mij hebben geleerd. Ook wil ik een hele goede pianist zijn.” 

Wil jij je, net als Christian, op een bijzondere manier inzetten voor kwetsbare mensen in nood?

Zet een actie op en laat het ons weten!